Τα δύσκολα έπονται, προειδοποιεί τους Βρετανούς για το 2011 ο Ντέιβιντ Κάμερον

  • «Θα είναι δύσκολη χρονιά»
Tα βάρη για το 2011 είνια μεγάλα, εκτιμά ο Βρετανός πρωθυπουργός
Tα βάρη για το 2011 είνια μεγάλα, εκτιμά ο Βρετανός πρωθυπουργός

Λονδίνο
  • Δύσκολο προβλέπει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ότι θα είναι το 2011, συνεπεία της περιστολής των δημοσίων δαπανών. Επιμένει, όμως, ότι η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει την υλοποίηση του προγράμματος μείωσης του χρέους.

Στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο συντηρητικός πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση θα επικεντρώσει την προσοχή της στην στήριξη της ανάπτυξης και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και καλεί τις τράπεζες να διευκολύνουν με δανεισμό τις μικρές επιχειρήσεις.

«Το 2011 θα είναι δύσκολη χρονιά, καθώς κάνουμε σκληρά, αλλά απαραίτητα βήματα για να ξεκαθαρίσουμε την κατάσταση. Μαζί, μπορούμε να κάνουμε το 2011 τη χρονιά που η Βρετανία θα σταθεί και πάλι στα πόδια της» υπογραμμίζει.

Η κυβέρνηση συντηρητικών-φιλελευθέρων μειώνει τις δαπάνες κατά 19% στα περισσότερα υπουργεία για την προσεχή τετραετία προκειμένου να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, ενώ παράλληλα η χώρα βγαίνει από μία σοβαρή κρίση στον τραπεζικό τομέα και δεν έχει ξεφύγει από την ύφεση.

Παρά τις περικοπές στις δαπάνες, οι ανάγκες δανεισμού για τον δημόσιο τομέα έφτασαν σε ύψος-ρεκόρ το Νοέμβριο, γεγονός που προκάλεσε ερωτήματα για την ικανότητα της κυβέρνησης να τηρήσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα λιτότητας.

Ο Ντέιβιντ Κάμερον σημειώνει στο μήνυμά του ότι η κυβέρνηση έβγαλε τη χώρα από την επικίνδυνη ζώνη του χρέους, αλλά τα βάρη για το 2011 παραμένουν μεγάλα.

«Έχουμε ένα αξιόπιστο πλάνο για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία μας. Αλλά θα πρέπει να το υλοποιήσουμε» επισημαίνει.

«Τα σχέδια που έχουμε είναι σκληρά, στην πραγματικότητα απίστευτα δύσκολα, αλλά είμαστε σαφείς ότι η εναλλακτική λύση -αναποφασιστικότητα και καθυστερήσεις- θα σημαίνει ότι αναλαμβάνουμε απαράδεκτα ρίσκα για την οικονομία, τη χώρα και το λαό» υπογραμμίζει.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος, Έντ Μίλιμπαν, αναφέρει στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ότι το 2011 θα είναι η χρονιά των συνεπειών για τη Βρετανία. Όπως χαρακτηριστικά λέει, πρόκειται για τις συνέπειες «από τις αποφάσεις που ελήφθησαν για τη μείωση του χρέους, που πιστεύω ότι έχουν ανεύθυνο ρυθμό και κλίμακα».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: