«Έκπληκτος» ο Στρος-Καν στο ερώτημα τι θα κάνει στις γαλλικές προεδρικές εκλογές

  • «Έχω δουλειά πλήρους απασχόλησης»
Ο Στρος Καν έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΔΝΤ
Ο Στρος Καν έχει δηλώσει επανειλημμένως ότι θα ολοκληρώσει τη θητεία του στο ΔΝΤ   

Ουάσινγκτον
  • «Μένω έκπληκτος που μου θέτετε το ερώτημα!» ήταν η απάντηση του γενικού διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείoυ Ντομινίκ Στρος-Καν, όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους στην Ουάσινγκτον για τις προθέσεις του σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία την άνοιξη του 2012.

«Έχω επάγγελμα, ξέρετε. Αυτό προσπαθώ να κάνω, δεν είναι ‘μερική απασχόληση’. Τώρα, λοιπόν, δεν έχω χρόνο να σκέπτομαι τίποτε άλλο» πρόσθεσε ο Στρος-Καν, ο οποίος δεν έχει ακόμη αποκαλύψει τις πολιτικές του φιλοδοξίες σε εθνικό επίπεδο, ότι μπορεί να είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος απέναντι στον Νικολά Σαρκοζί.

  • «Σπεύδει βραδέως» η ΕΕ

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κρίση, και ιδιαίτερα στη δυσκίνητη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΕΕ έχει το πρόβλημα ότι «απαντά, όμως με ρυθμούς βραδείς, πολύ βραδύτερους εκείνων των αγορών» είπε χαρακτηριστικά.

Όταν οι κυβερνήσεις [στην ΕΕ] καλούνται να αποφασίσουν τα μέτρα, πάντοτε αυτό παίρνει χρόνο, αυτό είναι το κύριο πρόβλημα της ΕΕ», διευκρίνισε. Έσπευσε πάντως να προσθέσει ότι «αυτό που λέω είναι εύκολο να το ισχυρίζεται κάποιος όταν παραμένει εκτός της διαδικασίας λήψης πολιτικών αποφάσεων».

Ο κ. Στρος-Καν υπήρξε πάντως στη διάρκεια της ομιλίας του αυτής κατηγορηματικός ως προς το ότι «το ευρώ δεν αντιμετωπίζει σήμερα καμία απειλή». «Είναι ένα ισχυρό νόμισμα, που συμπεριφέρεται στις διεθνείς αγορές πολύ καλύτερα σε σύγκριση με τις επιδόσεις, που το μάρκο Γερμανίας είχε τη δεκαετία του 1990», σχολίασε. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό]

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: