Σόκρατες: «Η Πορτογαλία δεν έχει ανάγκη το ΔΝΤ»

  • Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες επιθυμεί να επιταχύνει την μεταρρύθμιση της οικονομίας και ελπίζει να ανακοινώσει πριν από το τέλος του έτους μέτρα που θα ευνοούν την ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την εργασία.
Σόκρατες: «Η πορτογαλία δεν έχει ανάγκη το ΔΝΤ»

Σε συνέντευξη του που δημοσιεύθηκε σήμερα από την Diario de Noticias, ο κ. Σόκρατες επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά ότι η Πορτογαλία «δεν έχει ανάγκη» από εξωτερική βοήθεια και δεν έχει κανένα πρόβλημα που να απαιτεί την προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Το πρόβλημά μας είναι μόνο ένα πρόβλημα προϋπολογισμού το οποίο πρέπει να διορθώσουμε, όπως και άλλες χώρες» δήλωσε ο Πορτογάλος πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι η Πορτογαλία έχει θέσει ως στόχο να μειώσει το έλλειμμά της στο 4,6% του ΑΕΠ, δηλαδή σε «ένα από τα χαμηλότερα ελλείμματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο το ΔΝΤ να εισέλθει στην Πορτογαλία, επειδή η Πορτογαλία δεν έχει ανάγκη. Ξέρουμε ακριβώς τι πρέπει να κάνουμε και δεν χρειαζόμαστε κάποιον να μας λέει αυτό που πρέπει να κάνουμε» σημείωσε ο Ζοζέ Σόκρατες. «Ελπίζω ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι ταχύτατες. Πριν από το τέλος του έτους» δήλωσε ο κ. Σόκρατες, αναφερόμενος στις συνομιλίες που θα έχει αυτήν την εβδομάδα με τους κοινωνικούς εταίρους.

Πηγή: ΑΠΕ

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: