Ισόβιο πρόεδρο της Αιγύπτου θέλουν τον Μουμπάρακ οι ΗΠΑ

  • Σύμφωνα με αποκαλυπτικό έγγραφο στο WikiLeaks
  • Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1981, θα είναι πιθανώς υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές το 2011 και μπορεί να παραμείνει πρόεδρος ως το τέλος της ζωής του, σύμφωνα με αμερικανικό διπλωματικό τηλεγράφημα που έδωσε στη δημοσιότητα ο ιστότοπος WikiLeaks και δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Οι προεδρικές εκλογές στην Αίγυπτο «δεν θα είναι ούτε ελεύθερες ούτε δίκαιες», σύμφωνα με το έγγραφο που εξασφάλισε το WikiLeaks και δημοσιεύεται σήμερα Παρασκευή στον ιστότοπο της βρετανικής Guardian.

«Οι προσεχείς προεδρικές εκλογές θα διεξαχθούν το 2011 και αν ο Μουμπάρακ είναι ακόμη εν ζωή, είναι πιθανόν να είναι εκ νέου υποψήφιος και αναπόφευκτα να κερδίσει», αναφέρεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, στο τηλεγράφημα αυτό με ημερομηνία Μαΐου του 2009. Το τηλεγράφημα, το οποίο συντάχθηκε πριν από την επίσκεψη του Μουμπάρακ στην Ουάσινγκτον, έγραψε η πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Κάιρο, Μάργκαρετ Σκόμπι.

«Ο 82χρονος Μουμπάρακ, ο οποίος ηγείται του πολυπληθέστερου και με τη μεγαλύτερη επιρροή έθνους στον αραβικό κόσμο, είναι πολύ πιο πιθανόν να πεθάνει στο γραφείο του παρά να αποσυρθεί εκουσίως ή να αντικατασταθεί σε μια δημοκρατική ψηφοφορία. Παρά τις αδιάκοπες συζητήσεις με μισόλογα, κανένας στην Αίγυπτο δεν έχει κάποια βεβαιότητα όσον αφορά το ποιος θα διαδεχτεί τον Μουμπάρακ, ούτε υπό ποιές συνθήκες», λέει η Μ. Σκόμπι, όπως αναφέρει η Guardian.

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: