Αναπτυξιακά προγράμματα στο Πακιστάν «παγώνει» η USAID

  • Η USAID παγώνει αναπτυξιακά εκπαιδευτικά προγράμματα στο Πακιστάν, λόγω ενδείξεων για διαφθορά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πάγωσαν τη σύναψη νέων συμβολαίων με οργάνωση αρωγής, καθώς υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για διαφθορά και κακοδιαχείριση αναπτυξιακών προγραμμάτων στο Πακιστάν, όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Το γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή στην Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης ενημέρωσε το Κογκρέσο ότι η USAID πάγωσε μία συμφωνία για αναπτυξιακά προγράμματα στο Πακιστάν ύψους 150 εκατομμυρίων δολαρίων, διότι υπάρχουν στοιχεία για διαφθορά. Στην ανακοίνωση, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας, αναφέρεται ότι παγώνουν μια σειρά εκπαιδευτικών αναπτυξιακών προγραμμάτων καθόσον θα διενεργείται η έρευνα από το Γενικό Επιθεωρητή της USAID.

«Τα πρώτα συμπεράσματα της Γενική Επιθεώρησης αφορούν στοιχεία για σοβαρή εταιρική κακοδιαχείριση, κακοδιοίκηση και έλλειψη εσωτερικών ελέγχων και εγείρουν σοβαρές ανησυχίες για την εταιρική ακεραιότητα», αναφέρει η USAID στην ανακοίνωσή της, χωρίς να διευκρινίσει λεπτομέρειες.

Με αφορμή αυτές τις διαπιστώσεις η USAID επανεξετάζει όλα τα συμβόλαια που έχει υπογράψει για αναπτυξιακά προγράμματα με τη συγκεκριμένη οργάνωση, που αφορούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα διακυβέρνησης και υγείας. [ΑΠΕ-ΜΠΕ]

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: