Να κρατήσει μακριά το Wikileaks προσπαθεί η γαλλική κυβέρνηση

  • Η γαλλική κυβέρνηση επιζητεί τρόπους για να απαγορεύσει τη φιλοξενία του ιστότοπου Wikileaks σε σέρβερ στη Γαλλία.
  • Ο Γάλλος υπουργός Ψηφιακής Οικονομίας Ερίκ Μπεσόν επιζητεί να τερματιστεί η φιλοξενία του ιστότοπου Wikileaks στη Γαλλία, η οποία θέτει, σύμφωνα με τον ίδιο, σε κίνδυνο «ανθρώπους που προστατεύονται από το διπλωματικό απόρρητο», ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο του.

Το Wikileaks, που έχει δώσει από την Κυριακή χιλιάδες αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα στη δημοσιότητα, φιλοξενείται από χθες στη βόρεια Γαλλία στον γαλλικό εξυπηρετητή (server) OVH αφού εκδιώχθηκε από τον αμερικανικό εξυπηρετητή Amazon.

Ο Μπεσόν σημείωσε ότι ζήτησε από έναν ειδικό οργανισμό, το Γενικό Συμβούλιο Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογιών (CGIET), να τον ενημερώσει το ταχύτερο δυνατό για τα μέσα που υπάρχουν για να δοθεί τέλος στη φιλοξενία του Wikileaks στη Γαλλία.

«Η κατάσταση αυτή δεν είναι αποδεκτή. Η Γαλλία δεν μπορεί να φιλοξενεί ιστοσελίδες στο ίντερνετ που παραβιάζουν το απόρρητο των διπλωματικών σχέσεων και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπους που προστατεύονται από το διπλωματικό απόρρητο», δηλώνει ο υπουργός σε επιστολή του την οποία απευθύνει στον αντιπρόεδρο του CGIET. «Δεν μπορούμε να φιλοξενούμε ιστοσελίδες στο Ίντερνετ που χαρακτηρίζονται εγκληματικές και απορρίπτονται από άλλα κράτη λόγω των επιθέσεων που καταφέρουν στα θεμελιώδη δικαιώματά τους», προσθέτει ο Μπεσόν στην επιστολή του

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: