Πανεθνικές κινητοποιήσεις κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης στις 23 Νοεμβρίου, στη Γαλλία

  • Πολλά εργατικά συνδικάτα στη Γαλλία έδωσαν σήμερα το σάλπισμα για νέα απεργιακή κινητοποίηση στις 23 Νοεμβρίου κατά της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζουν ποια μορφής θα είναι η νέα δράση κατά του προγράμματος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί, το οποίο καίτοι έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο δεν έχει υλοποιηθεί ακόμη.

Έπειτα από πολύμηνες κινητοποιήσεις, πέντε εργατικές ενώσεις καλούν με ανακοινωθέν τους σε μία «εθνική διαεπαγγελματική ημέρα κινηοποιήσεων» στις 23 Νοεμβρίου, «με πολύμορφες δράσεις». Τα συνδικάτα καλούν τις «τοπικές και επαγγελματικές ενώσεις να προσδιορίσουν τον τρόπο» των κινητοποιήσεων, που μπορούν να είναι συγκεντρώσεις, ημερίδες, ή στάσεις εργασίας, τονίζεται στο ανακοινωθέν.

Η πρόσκληση διατυπώνεται δύο ημέρες μετά την τελευταία ημέρα δράσης, κατά την οποία καταγράφηκε κατακόρυφη μείωση της συμμετοχής στις κινητοποιήσεις κατά του νομοσχεδίου. Το Σάββατο 375.000 άνθρωποι σύμφωνα με την αστυνομία και 1,2 εκατ. σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις, έναντι 560.000 ή 2 εκατ. διαδηλωτών που είχαν καταμετρήσει αντίστοιχα η αστυνομία και οι διαδηλωτές, στη μεγάλη κινητοποίηση της 28ης Οκτωβρίου.

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: