Πουλάει δρόμους η Τουρκία

  • Σε ιδιωτικοποιήσεις οδικών υποδομών, όπως αυτοκινητόδρομοι και γέφυρες, που συνδέουν την Ευρώπη με την Ασία, προχωρά η τουρκική κυβέρνηση. Στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαδικασιών πώλησης μέχρι το τέλος του 2012 και η εισροή στα ταμεία του Δημοσίου εσόδων από πέντε μέχρι επτά δισ. δολάρια.

Γέφυρα στα Στενά του Βοσπόρου

Γέφυρα στα Στενά του Βοσπόρου Σύμφωνα με την απόφαση του συμβουλίου ιδιωτικοποιήσεων της Τουρκίας- η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβερνήσεως- τα δικαιώματα λειτουργίας των γεφυρών, των δρόμων και των συναφών εγκαταστάσεων θα παραχωρηθούν για 25 χρόνια.

Στη λίστα ιδιωτικοποιήσεων των οδικών υποδομών περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, ένας οδικός άξονας που συνδέει την πόλη Εντίρνε (Αδριανούπολη) με την Άγκυρα, οι δύο κρεμαστές γέφυρες κατά μήκος των Στενών του Βοσπόρου καθώς και αυτοκινητόδρομοι στη νότια Τουρκία.

Σύμφωνα με δηλώσεις τραπεζικών στελεχών στο πρακτορείο ειδήσεων «Ρόιτερ» την προσοχή τους στις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η Τουρκία έχουν στρέψει ορισμένες από τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες,  μεταξύ των οποίων οι ιταλικές Astaldi και Atlantia, η γαλλική Egis Projects και οι ισπανικές Abertis και Brisa.

Πρόσφατα, το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων της τουρκικής κυβέρνησης είχε στο επίκεντρό του, την πώληση μονάδων παραγωγής και του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Η Διαχειριστική Αρχή Ιδιωτικοποιήσεων ανακοίνωσε ότι όλα τα δίκτυα θα ιδιωτικοποιηθούν μέχρι το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2011. Η τουρκική κυβέρνηση αναμένει ότι τα έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις θα διαμορφωθούν φέτος σε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: