Το Συμβούλιο της Ευρώπης ενέκρινε την ετήσια έκθεση του ΟΟΣΑ

  • Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης ενέκρινε την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης σχετικά με τον ΟΟΣΑ.

Η Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΣτΕ) ενέκρινε σήμερα την ετήσια έκθεση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης σχετικά με τις δραστηριότητες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την περίοδο 2009 – 2010.

Με την έκθεση και με τροπολογία που ενέκριναν οι ευρωβουλευτές, εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για το ότι από πέρυσι η Συνέλευση έχει επιμόνως ζητήσει από τον ΟΟΣΑ «να αναλύσει τον ρόλο που μπορεί να έπαιξαν οι συμβουλές του στην ευπάθεια των κρίσεων και των νομισματικών συστημάτων».

Οι ευρωβουλευτές υπογραμμίζουν ότι «κανένα επίσημο έγγραφο» δεν έχει συνταχθεί για το θέμα από τον ΟΟΣΑ και καλούν τον Οργανισμό να καταθέσει στην Συνέλευση τη σχετική μελέτη εντός τεσσάρων μηνών.

Κατά τ’ άλλα με την έκθεση οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν τη διεύρυνση του ΟΟΣΑ σε νέες χώρες, και θίγουν 5 κεφάλαια: της παγκόσμιας οικονομίας, κοινωνική πολιτική και υγεία, περιβάλλον και γεωργία, μετανάστευση, παιδεία και επιστήμες.

Οι νέες χώρες- μέλη του ΟΟΣΑ είναι η Χιλή, το Ισραήλ, η Σλοβενία, και η Εσθονία ενώ υπάρχει πρόοδος στην προοπτική ένταξης της Ρωσίας.

Επίσης οι ευρωβουλευτές χαιρετίζουν τη συμμετοχή ορισμένων χωρών- μη μελών σε ειδικές εργασίες, πρόκειται για την Βραζιλία, την Κίνα, τις Ινδίες, την Ινδονησία, την Νότιο Αφρική.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, παίρνοντας το λόγο εκ μέρους της ομάδας των σοσιαλιστών ο Ντίνος Βρεττός, μέλος της οικονομικής επιτροπής, αναφέρθηκε «στον ηγετικό ρόλο σε παγκόσμια κλίμακα που παίζει ο ΟΟΣΑ για τη διατήρηση της οικονομικής σταθερότητας, της ανάπτυξης και της ενίσχυσης της απασχόλησης».

Υπογράμμισε στη συνέχεια το ρόλο που μπορεί να παίξει η καινοτομία για καλύτερες προοπτικές για το μέλλον.

Οι κυβερνήσεις, είπε, πρέπει να αρχίσουν να προωθούν την καινοτομία σε όλους τους τομείς ώστε να υπάρχει καλύτερη ανάπτυξη, καλύτερες δημόσιες υπηρεσίες, κοινωνική πρόνοια, περισσότερες και καλύτερες θέσεις απασχόλησης.

Σύμφωνα με μια ρήση «Έρευνα και ανάπτυξη μετατρέπει το χρήμα σε γνώση, η καινοτομία μετατρέπει τη γνώση σε χρήμα», υπογράμμισε ο κ. Βρεττός.

Ο Ελληνας βουλευτής αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ανάγκη που ορίζεται για τις Τράπεζες και από τους νέους κανόνες της ΕΕ, να έχουν μεγαλύτερη κεφαλαϊκή επάρκεια για να συμβάλουν στην πραγματική οικονομία.

«Χρειαζόμαστε μια νέα νομοθεσία, που εξασφαλίζει τη διαφάνεια στην παγκόσμια κεφαλαιαγορά και θα μπορούσαμε να σκεφθούμε τη δυνατότητα θέσπισης ενός νέου κώδικα δεοντολογίας που θα στηρίξει και θα πλαισιώσει αυτή τη νέα νομοθεσία», κατέληξε ο κ. Βρεττός.

http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕAdvertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: