Ισραηλινή διπλωματική επιχείρηση για να μην φτάσει το «Ελπίδα» στη Γάζα

  • Διαβουλεύσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Μολδαβό ομόλογό του πραγματοποίησε ο Ισραηλινός υπουργός εξωτερικών στην προσπάθειά του να αποτρέψει πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας να φτάσει στη Γάζα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών του Ισραήλ.

Το Ισραήλ πραγματοποιεί διπλωματικές προσπάθειες ώστε να εμποδίσει το Αμάλθεια, που μετονομάστηκε σε “Hope” (Ελπίδα) για την αποστολή, να φτάσει στη Γάζα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται ότι χάρη σε συνομιλίες που πραγματοποίησε ο υπουργός εξωτερικων του Ισραήλ, Αβίγκντορ Λίμπερμαν με τον Έλληνα και Μολδαβό ομόλογό του, «το υπουργείο εκτιμά ότι το πλοίο δεν θα φτάσει στη Γάζα».

Το πλοίο Αμάλθεια που φέρει μολδαβική σημαία ναυλώθηκε από φιλανθρωπική οργάνωση του γιου του ηγέτη της Λιβύης, Μουαμάρ αλ Καντάφι και αναμένεται να αναχωρήσει σήμερα από το Λαύριο. Η επιχείρηση πραγματοποιείται με σκοπό να μεταφέρει 2.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, λίγες εβδομάδες μετά τη φονική επίθεση Ισραηλινών σε διεθνή νηοπομπή.

Η επίθεση προκάλεσε τη διεθνή κατακραυγή, ενώ το Ισραήλ επιμένει ότι οι άνδρες της επίθεσης υπερασπίζονταν τους εαυτούς τους. Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι ο αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας είναι αναγκαίος ώστε να αποτραπεί ο πολεμικός εξοπλισμός της Χαμάς.

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε