Πράσινο φως από Ισραήλ για βοήθεια στην Γάζα

  • «Ο αποκλεισμός στη Λωρίδα της Γάζας γίνεται επειδή έτσι παρεμποδίζεται η λαθραία εισαγωγή όπλων στον παλαιστινιακό θύλακο» δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαµίν Νετανιάχου. Παράλληλα δήλωσε πρόθυμος να επιτρέψει την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Η αρχή που διέπει την πολιτική μας είναι σαφής: έγκειται στην αποτροπή τηςεισόδου όπλων και άλλων πολεμικών υλικών στη Γάζα και στην ελευθερία εισόδουανθρωπιστικής βοήθειας και εμπορευμάτων που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν γιαστρατιωτικούς σκοπούς», τόνισε ο Νετανιάχου πριν τη σημερινή έναρξη του υπουργικούσυμβουλίου. «Οι διαπραγματεύσεις που διεξάγουμε αυτή τη στιγμή έχουν στόχο να εξασφαλίσουνπως οι αρχές αυτές θα εφαρμοσθούν εν τοις πράγμασιν. Θα συνεχίσουμε τιςδιαπραγματεύσεις και αυτήν την εβδομάδα», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Πριν την υπόθεση του στολίσκου, εμείς διεξήγαμε διαβουλεύσεις σε πολλά foraγια την πολιτική μας απέναντι στη Λωρίδα της Γάζας. Οι συνομιλίες είχανσυνεχισθεί την περασμένη εβδομάδα, κυρίως με τον απεσταλμένο του Κουαρτέτου Τόνι Μπλερ», δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος πιέζεται πανταχόθεν γιανα χαλαρώσει τον αποκλεισμό της Γάζας.

Παράλληλα, ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ ακύρωσε την επίσκεψηπου είχε προγραμματίσει για αύριο στη Γαλλία, προκειμένου να παραστεί στοεξοπλιστικό σαλόνι Eurosatory 2010 σε παρισινό προάστιο, τονίζεται σεανακοινωθέν του υπουργείου του. «Ο υπουργός ακύρωσε το ταξίδι του στο Παρίσι για το σαλόνι Eurosatoryπροκειμένου να παραμείνει στο Ισραήλ έως τη σύσταση μίας ομάδας ειδικών, ηοποία θα επιφορτισθεί να ερευνήσει τα επεισόδια που σχετίζονται με τονστολίσκο», τονίζεται. Κατά την επίσκεψή του ο Μπαράκ επρόκειτο να συναντήσει τον γάλλο ομόλογό τουΕρβέ Μορέν και «άλλα μέλη της γαλλικής κυβέρνησης», προστίθεται στοανακοινωθέν.

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: