Πολωνία: Ο πιλότος αγνόησε τις συστάσεις του πύργου ελέγχου

  • Δεν συμμορφώθηκε

Το πλήρωμα του αεροσκάφους που μετέφερε τον Πολωνό πρόεδρο Λεχ Καζίνσκι αγνόησε επανειλημμένες συστάσεις από τον πύργο ελέγχου να μην προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Σμολένσκ, δηλώνει ένας από τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το γεγονός ότι ο πιλότος παρέλειψε να μεταδώσει κρίσιμα δεδομένα για το ύψος της πτήσης αναφέρει ο επικεφαλής του πύργου ελέγχου.

Μιλώντας στη ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβδα, σχετικά με τις συνθήκες που προηγήθηκαν της αεροπορικής τραγωδίας, ο ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας Ανατόλι Μουράβιεφ επισήμανε ότι το πολωνικό αεροπλάνο προσέγγισε τον αερολιμένα, ενώ οι καιρικές συνθήκες σημείωναν διαρκή επιδείνωση, δημιουργώντας μεγάλες αμφιβολίες για τη δυνατότητα πετυχημένης προσγείωσης.

«Ο επικεφαλής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας είπε τρεις φορές στο πλήρωμα να το προσγειώσει αλλού, αλλά δεν εισακούστηκε» τόνισε ο Μουράγιεφ.

Μετά από απανωτές αρνήσεις του πιλότου να συμμορφωθεί στις συστάσεις, το πλήρωμα εδάφους δεν είχε άλλη επιλογή από το να «καθοδηγήσει το αεροσκάφος, που στο μεταξύ είχε ήδη αρχίσει τους ελιγμούς προσγείωσης «χωρίς να του δοθεί σχετική άδεια».

Για παράλειψη στη μετάδοση δεδομένων σχετικά με το ύψος της μοιραίας πτήσης μίλησε ο επικεφαλής του πύργου ελέγχου Πάβελ Πλιούσνιν, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Life News.

Σύμφωνα με τον Πλούσνιν η επικοινωνία ήταν ανεπαρκής, καθώς ο πιλότος δεν… μιλούσε καλά ρώσικα.

«Μου είπε ότι θα επιχειρούσε να προσγειωθεί μία τελευταία φορά και στη συνέχεια θα κατευθυνόταν σε άλλο αεροδρόμιο» δήλωσε ο Πλιούσνιν, τονίζοντας ότι «οι αριθμοί ήταν κάτι δύσκολο για αυτόν».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ένα ακόμη αεροπλάνο είχε επιχειρήσει να προσεγγίσουν το αεροδρόμιο του Σμολένσκ, αλλά απομακρύνθηκε εξαιτίας της υπερβολικής ομίχλης.

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: