Αϊτή: Τεράστιο πρόβλημα η έλλειψη συντονισμού

  • Η έλλειψη συντονισμού είναι το πρόβλημα στη διαχείριση της ανθρωπιστικής βοήθειας, δήλωσε ο πρόεδρος της Αϊτής.

Ο πρόεδρος της Αϊτής Ρενέ Πρεβάλ εξέφρασε σήμερα ικανοποίηση για το γεγονός ότι η διεθνής βοήθεια «φθάνει πολύ γρήγορα» μετά το σεισμό της 12ης Ιανουαρίου, τόνισε ωστόσο ότι «υπάρχει πρόβλημα συντονισμού» στη διαχείριση της μαζικής αυτής βοήθειας, σε συνέντευξή του στο Radio France Internationale.

Υπάρχει «πρόβλημα συντονισμού. Η βοήθεια φθάνει και δεν είμαστε προετοιμασμένοι να τη δεχτούμε. Όταν φθάνει (η βοήθεια), μας λένε: πού είναι τα φορτηγά για να τη μεταφέρουν; πού είναι οι αποθήκες; Όσο η βοήθεια αυξάνεται, το πρόβλημα επικεντρώνεται στο συντονισμό της διαχείρισής της. Πρέπει να γνωρίζουμε σε ποιες ποσότητες, πότε και πώς θα τη διανείμουμε, κάτι που είναι σημαντικό», δήλωσε ο Πρεβάλ στο δημόσιο γαλλικό ραδιόφωνο.

Ο Πρεβάλ απέφυγε οιαδήποτε κριτική στάση απέναντι στις ΗΠΑ, των οποίων οι στρατιώτες αναπτύχθηκαν χθες, Τρίτη, έξω από τα ερείπια του προεδρικού μεγάρου. «Υπάρχουν τραυματίες και μέρη για να τους βάλουν. Αν η πρασιά στον περίβολο του προεδρικού μεγάρου μπορεί να χρησιμεύσει για να σωθούν ζωές, πιστεύω ότι οι ιδεολογικές μάχες πρέπει να παραμεριστούν για να δοθεί χώρος στη φιλανθρωπία. Πάνω στο γρασίδι του μεγάρου πρέπει οι τραυματίες να λάβουν βοήθεια, αυτό είναι το ουσιώδες», επισήμανε.

«Έχουμε μια συνεργασία με αρκετούς εταίρους. Οι Αμερικανοί, που τελούν υπό την αιγίδα της δύναμης του ΟΗΕ, της Minustah, αν και δεν ανήκουν σε αυτήν, πρόσφεραν τη βοήθειά τους για την ανοικοδόμηση. Η Minustah μαζί με την αστυνομία, με τη βοήθεια των Αμερικανών» είναι αυτή που έχει αναλάβει την ασφάλεια στην Αϊτή, πρόσθεσε.

«Μια χώρα δεν πεθαίνει, ένας λαός δεν πεθαίνει. Ναι, θα ανακτήσουμε τη δύναμή μας, καθώς οι Αϊτινοί θα συνειδητοποίησουν ότι δεν μπορούν να χτίζουν οπουδήποτε, ότι πρέπει να υπάρχει πολιτική σταθερότητα για να οικοδομούν απρόσκοπτα», υπογράμμισε ο αρχηγός του κράτους στο RFI. «Η πολιτική σταθερότητα και η δημοκρατία είναι η βασική προϋπόθεση της ανάπτυξης της χώρας αυτής», τόνισε εκφράζοντας την ελπίδα ότι η διεθνής βοήθεια «θα παρέχεται μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα» . Ο Πρεβάλ πρότεινε να εφαρμοστεί ένα οικιστικό σχέδιο, ώστε να καθοριστούν οι περιοχές που πληρούν τις προϋποθέσεις για ανοικοδόμηση, ενώ υπογράμμισε ότι μελλοντικά, οποιαδήποτε κατασκευή θα πρέπει να έχει την έγκριση των αρμόδιων αρχών. http://www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: