Νέο τείχος υψώνει το Ισραήλ στα σύνορα με την Αίγυπτο

  • Θέλει ν’ ανακόψει την είσοδο μεταναστών και εξτρεμιστών
  • ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Τμήμα του τείχους που έχει υψώσει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Ο πρωθυπουργός Μπένζαμιν Νετανιάχου ενέκρινε τα σχέδια για την οικοδόμηση τείχους στα σύνορα του Ισραήλ με την Αίγυπτο και την εγκατάσταση προηγμένης τεχνολογίας συστήματος παρακολούθησης της μεθορίου, για να ανακοπεί το κύμα παράνομης μετανάστευσης και οι μετακινήσεις εξτρεμιστών. «Έλαβα την απόφαση να κλείσω τα νότια σύνορα του Ισραήλ στους τρομοκράτες. Είναι μία στρατηγική απόφαση για να διασφαλιστεί ο εβραϊκός και δημοκρατικός χαρακτήρας του Ισραήλ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

  • Και για τους μετανάστες

Χιλιάδες Αφρικανοί και άλλοι μετανάστες έχουν μπει στο Ισραήλ από τα σύνορα με την Αίγυπτο τα τελευταία χρόνια, αναζητώντας καλύτερη ζωή στο εβραϊκό κράτος, ή στην προσπάθειά τους να φύγουν από τις χώρες τους που μαστίζονται από πολέμους. Ο Νετανιάχου αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι το Ισραήλ θα εξακολουθήσει να υποδέχεται πρόσφυγες από εμπόλεμες ζώνες, αλλά τόνισε ότι «δεν μπορούμε να επιτρέπουμε σε δεκάδες χιλιάδες παράνομους εργάτες να μπαίνουν στο Ισραήλ από τα νότια σύνορα και να κατακλύζουν τη χώρα μας με παράνομους πολίτες».

  • Ένα κράτος με τείχη

Το πρόγραμμα για τον αποκλεισμό των συνόρων θα κοστίσει 270 εκατομμύρια δολάρια και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια. Το Ισραήλ παράλληλα οικοδομεί ένα αμφιλεγόμενο τείχος στη Δυτική Όχθη, με το αιτιολογικό ότι είναι ανάγκη να σταματήσει η διείσδυση βομβιστών στις ισραηλινές πόλεις. Το τείχος αυτό όταν ολοκληρωθεί θα έχει μήκος 670 χιλιομέτρων. Ένα άλλο τείχος από τσιμέντο χωρίζει το Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, στα νότια και ένα σύμπλεγμα από ηλεκτρονικούς φράχτες απλώνεται στα σύνορα με το Λίβανο και τη Συρία, στα βόρεια.

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: