Κάθε… Απόστολος με τον πόνο του

Σε μία κακόγουστη παράσταση, που προορίζεται μόνο για προβολή των κατ’ επίφαση δραστηριοτήτων των ευρωβουλευτών, στα ΜΜΕ των χωρών τους, εξελίσσεται, μήνα με τον μήνα, η νέα διαδικασία που εγκαινίασε, με την καινούργια του σύνθεση, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου σε διάστημα μίας ώρας, έχουν το δικαίωμα να παίρνουν τον λόγο ευρωβουλευτές, για μία μονόλεπτη παρέμβαση.

Συνήθως, οι μονόλεπτες αυτές παρεμβάσεις γίνονται στην… άδεια αίθουσα της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου, μιας και έχει θεσμοθετηθεί η διαδικασία αυτή να ακολουθείται, αμέσως μετά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, κάθε Δευτέρα, δηλαδή, στις πέντε το απόγευμα, όπου η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών δεν έχει φτάσει ακόμη στο Στρασβούργο.

Εκεί, λοιπόν, σε μία εμφανώς άδεια αίθουσα, όπου παρευρίσκονται μόνον εκείνοι που έχουν εγγραφεί ως ομιλητές, οι ευρωβουλευτές, μέσα στο ένα λεπτό παρέμβασης που δικαιούνται, μεταφέρουν, με …στεντόρεια φωνή είναι η αλήθεια, τα προβλήματα των χωρών τους στην… Ευρώπη.

Απαντήσεις δεν παίρνουν, μιας και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη διαδικασία αλλά οι βιντεοσκοπημένες ομιλίες τους, μπορούν, διοχετευόμενες προς τα ΜΜΕ των χωρών τους, να λειτουργήσουν επικοινωνιακά προς όφελός τους, αφού αυτοί εμφανίζονται… λάβροι, να κατηγορούν την Ε.Ε., να ζητούν λύσεις στα προβλήματα των χωρών τους και να καταγγέλλουν, χωρίς αποτέλεσμα, παράλογα πράγματα.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, λόγου χάριν, την περασμένη Δευτέρα ζητήθηκε από ευρωβουλευτή να καταδικαστεί ο σατραπικός χαρακτήρας διακυβέρνησης της… Βενεζουέλας από τον Τσάβες ενώ άλλος ομιλητής έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την κοινοτική απόφαση μείωσης της συνολικής αλιείας τόνου.

Καταλανός ευρωβουλευτής αποκάλυψε το δράμα που βιώνουν στην πατρίδα του, οι παραγωγοί… καρυδιών, οι τιμές των οποίων μειώνονται την ίδια ώρα που 500 χιλιάδες τόνοι τούρκικα καρύδια ετοιμάζονται να εφορμήσουν στην Ευρώπη τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Ενας Αγγλος ευρωβουλευτής θυμήθηκε να ζητήσει (σ.σ. από ποιους άραγε), να εξευρεθούν λύσεις για την εκτύπωση εγγράφων, που να είναι φιλικές προς το περιβάλλον, τονίζοντας και την αναδουλειά που έχουν τα αγγλικά τυπογραφεία.

Συμμέτοχοι σ’ αυτή την κακόγουστη παράσταση είναι και Ελληνες ευρωβουλευτές που, μέσα από τις μονόλεπτες παρεμβάσεις τους, αναφέρονται σε ελληνικού ενδιαφέροντος θέματα, που αφήνουν αδιάφορη την Ευρώπη.

Εχει καταντήσει κουραστική, για παράδειγμα, η εικόνα των ευρωβουλευτών του ΚΚΕ, που μ’ ένα χαρτί στο χέρι, στηλιτεύουν, πάντοτε, τον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της Ε.Ε., κατηγορούν μονίμως τις ελληνικές κυβερνήσεις ότι ευθυγραμμίζονται με τις επιταγές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και διατρανώνουν την πίστη τους, ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν, όταν τεθούν υπό την διαχείριση των κομμουνιστικών κομμάτων.

Την περασμένη Δευτέρα, λόγου χάριν, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, αναγκάστηκε να διακόψει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Αγγουράκη, όταν εκείνος αναφερόταν στην πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει το ΠΑΜΕ, στις 17 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα ενώ, κανένας δεν έδωσε προσοχή στις «ανησυχίες» που εξέφρασε, για λογαριασμό Ισραηλινών και Αράβων, η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ Νίκη Τζαβέλλα, για το πυρηνικό πρόγραμμα του… Ιράν.

  • Του ΝΙΚΟΥ ΡΟΥΣΣΗ, Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2009
Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: