«Εδώ δεν φοράνε μπούρκα»

  • ΤΑ ΝΕΑ: Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2009, 18:14, Web-Only
Η απαγόρευση του δημάρχου τυπώθηκε και στα αραβικά και αναρτήθηκε σε ... πινακίδες.

Απαγόρευσε τη μπούρκα και το νικάμπ, τη δραστηριότητα των πλανόδιων πωλητών και την επαιτεία και δεσμεύτηκε ότι, σε λίγο καιρό, θα υποχρεώσει τους αλλοδαπούς να υπογράψουν ένα συμβόλαιο «αποδοχής των τοπικών εθίμων». Έτσι οραματίστηκε το δήμο του Βαράλλο-κωμόπολη 7.500 κατοίκων έξω από το Τορίνο-ο δήμαρχός του και μέλος της Λέγκας του Βορρά, Τζανλούκα Μπουονάνο. Μάλιστα, για να γίνει άμεσα κατανοητή η απόφασή του για τη μπούρκα (ένδυμα που καλύπτει όλο το σώμα) και το νικάμπ (καλύπτει όλο το σώμα με ένα μικρό άνοιγμα στο ύψος των ματιών), ο δήμαρχος ζήτησε η απαγόρευσή του να τυπωθεί και στα αραβικά και να αναρτηθεί σε ειδικές ταμπέλες, όπως οι πινακίδες στους δρόμους. Μάλιστα, στις πινακίδες που ήδη τοποθετήθηκαν, αναφέρεται ακόμη ότι απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα πλανόδιων πωλητών και η επαιτεία.

Σύμφωνα με το επιχείρημα του δημάρχου, τα συγκεκριμένα ενδύματα δημιουργούν πρακτικά προβλήματα στη διαδικασία αναγνώρισης από τις αστυνομικές αρχές ή όταν οι γυναίκες προσέρχονται σε δημόσια γραφεία για να ζητήσουν ταυτότητα ή βεβαίωση μόνιμης κατοικίας. «Τίθεται όμως και θέμα σεβασμού και προσαρμογής στις ιταλικές συνθήκες και στους τοπικούς κανόνες. Διότι δεν υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην ένταξη των ξένων, αλλά η πρόληψη είναι η καλύτερη μέθοδος», επισημαίνει ο ίδιος.

Οι πρωτοβουλίες του Μπουονάνο όμως δεν τελειώνουν εδώ: ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ισχύσει νέα απόφαση σύμφωνα με την οποία οι αλλοδαποί θα πρέπει να υπογράφουν ένα είδος προσωπικού συμβολαίου, με το οποίο θα αποδέχονται ουσιαστικά τα τοπικά ήθη και έθιμα, από το σταυρό στα σχολεία μέχρι την… χριστουγεννιάτικη φάτνη. Όπως προσθέτει ο δήμαρχος «η υπογραφή είναι προαιρετική. Όποιος όμως δεν δείξει ενδιαφέρον, ας μην έρθει μετά να ζητήσει το δημοτικό βοήθημα για σχολικά λεωφορεία και τη συνεισφορά μας στα παιδιά που γράφονται σε τάξεις με συνεχές ωράριο και πρέπει να τρώνε στο σχολείο».

Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: