Τσάβες: Δεν ανατινάξαμε το Golden Gate

  • Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Βενεζουέλας-Κολομβίας

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες δήλωσε ότι η καταστροφή των «παράνομων» πεζογεφυρών στην μεθόριο με την Κολομβία ήταν επιχείρηση «ρουτίνας» και πρόσθεσε ότι οι αρχές της χώρας του θα συνεχίσουν να καταστρέφουν παράνομες διόδους. Πρόσθεσε σκωπτικά ότι επρόκειτο για δυο πεζογέφυρες και όχι για τη γέφυρα στο Golden Gate στις Ηνωμένες Πολιτείες

Ο στρατός της Βενεζουέλας κατέστρεψε τις δυο γέφυρες στην μεθόριο, στην επαρχία Τακίρα, διότι χρησιμοποιούνταν από λαθρέμπορους για την διαμετακομιδή ναρκωτικών από την Κολομβία στη Βενεζουέλα, πετρελαίου από τη Βενεζουέλα στην Κολομβία, και άλλων λαθραίων.

Ο Τσάβες κατηγόρησε την Μπογκοτά ότι διεξάγει μια «επιχείρηση προπαγάνδας για να μας παρουσιάσει ως τους επιτιθέμενους – μια στρατηγική που χρησιμοποιεί η Κολομβιανή ολιγαρχία», με τη βοήθεια του Τύπου. «Η καταστροφή των παράνομων γεφυρών είναι συνηθισμένη», είπε ο Τσάβες σε διεθνές συνέδριο στο οποίο μετέχουν αριστερά κόμματα.

«Θα συνεχίσουμε να καταστρέφουμε μυστικές οδούς και εργαστήρια για την επεξεργασία ναρκωτικών που έρχονται από την Κολομβία», πρόσθεσε. Ο Τσάβες υποβάθμισε τις διαμαρτυρίες της Κολομβίας προς διεθνείς οργανισμούς με την οποία η Μπογοτά υποστήριξε ότι η ενέργεια της Βενεζουέλας είναι «επιθετική ενέργεια».

«Επί χρόνια καταστρέφουμε μυστικά περάσματα, σε πολλές περιοχές, όχι μόνο πάνω από ποτάμια αλλά και κάτω από ποτάμια», ανέφερε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

  • (Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ), enet.gr, 09:54 Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2009
Advertisements

Περί massmeeting
media, politics, etc....

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: